Välkomna till Pälsklingar!

Mitt företag Pälsklingar startade jag 2012 och sedan 2016 finns vi på Posthusgatan 10, centralt i Norrtälje. Företaget står på flera ”ben” och är alltså inte bara hundfrisering, utan även kurser, foto och jag har också haft en liten butiksdel i denna lokal. Där har det varit försäljning av schysst hundgodis från Sverige och Norden, utan en massa tillsatser som socker, färgämnen och konserveringsmedel eller spannmål, samt lite pälsvårdsprodukter, leksaker, hundkläder m.m.

Sedan mars i år så pågår utförsäljning av alla saker i butiksdelen och efter det kommer jag inte ha någon butiksdel mer, vilket även innebär att det omtalade Hunditoriet försvinner. Kom ihåg vart ni var med om det först. 😉 Den övriga verksamheten fortsätter som innan. =)

Här kan man vänta medan ens hund får klorna klippta, eller om man kanske råkat komma lite tidigare än att hunden hunnit bli färdigfrissad. 😉 Ambitionen har varit att skapa en plats där man trivs, både människor och hundar – även om hundarna kan ha lite ambivalenta känslor till platsen beroende på hur hemskt de tycker det är med pälsvård förstås!

I rummet där jag klipper och trimmar hundar (separat från butiksdelen, för att det ska kunna vara så lugnt som möjligt) jobbar jag vid ett höj-och sänkbart bord som både är mer ergonomiskt för mig och bidrar till hundarnas ”självbestämmande” – om hundarna frivilligt kan hoppa upp bäddar det för en bättre upplevelse. Även om detta ofta inte är möjligt, så är det i alla fall viktigt att försöka att först jobba tillsammans. Liksom det är trevligt för hunden att för egen maskin kliva av bordet sedan. Blir hunden väldigt osäker på högre höjder kan man sänka bordet och jobba sittande åtminstone en del av tiden. Det blir en balansgång mellan att få jobbet gjort (utan att själv ta för mycket stryk) och att försöka skapa en så bra upplevelse som möjligt för hunden.

Produkter i salongen.

Bad i anslutning till trimbordet förstås. 😉